15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Vizyon: İstiyoruz ki öğrenme okulumuzda temel ihtiyaç olarak kabul edilsin. Her veli okulumuzda öğrencisine öğrenme, kendini geliştirme ve hayata hazırlama, iyi vatandaş olma yönünden türlü fırsatın verildiğini bilsin. Öğrenci ve öğretmenlerin hepsi birbirlerinin gelişimine ve öğrenmesine yardımcı olmanın önemine inansın. Okulumuzun çalışanları görevlerini yaparken kendilerinden emin olsun, doğru yaptıklarına inandıklarında hiç bir şeyden korkmasınlar.Tüm çalışanlar ve öğrenciler her gün daha iyiye daha mükemmele ulaşmayı hedeflesin bunun için çalışsın.

Misyon: Misyonumuz Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı milli, manevi, ahlaki, kültürel ve bilimsel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, aklı pozitif ilimlerle, gönlü insan sevgisiyle dolu, ailesini ve vatanını seven, iyi bir insan olmanın yanında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çalışan, bütün insanlığa sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duyguları besleyen bir gençlik yetiştirmek gayesiyle, adı başarıyla özdeşleşmiş olan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, öğrencilerinin başarılarıyla gurur duymaktadır. Standart kalıpların dışına çıkarak sorgulayıcı, keşfedici ve özgür düşünebilen geleceğin insanları okulumuzda eğitim ve öğretim görmektedir. Çünkü biz kendine güvenen ve kendini yenileyenlerin geleceğe sahip olacağına inanıyoruz.

Başarılar:

Saatler: 8.30-15.40
Isınma: Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Servis Bilgisi: DERS BAŞLAMA :08.30 DERS BİTİŞ : 15.40
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN :403 TAVAN PUAN :438
Okulun Sınav Başarı Durumu:
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2014 YILI MEZUN SAYISI:55 LİSANSA YERLEŞEN:36 YERLEŞTİRME YÜZDESİ: % 65,5 - 2015 YILI MEZUN SAYISI:56 LİSANSA YERLEŞEN:42 YERLEŞTİRME YÜZDESİ: % 75- 2016 YILI MEZUN SAYISI:47 LİSANSA YERLEŞEN:33 ÖNLİSANS:2 YERLEŞTİRME YÜZDESİ: % 74.5 2016 47 33 2 35 74,5
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 450